Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 4 March 2012

Van alle markten thuis

In Barcelona vind je 1001 en markten. De allerbekendste is natuurlijk La Boqueria, die ook qua prijs & kwaliteit echt één van de beste van Barcelona is. Helaas niet echt binnen m´n route en meestal redelijk vol met toeristen waardoor ik hem vaker vermijd dan opzoek.

Vanuit mijn nieuwe huisje zit ik nog steeds redelijk dichtbij die van Sant Antoni die, zoals de markt van Sants, even tijdelijk "op straat" geparkeerd is omdat het marktgebouw met miloenen subsidies van de Europese Unie wordt gerenoveerd.

Voordeel van de Sant Antoni markt is dat er meteen heel veel non food kraampjes omheen (om het "oude" gebouw heen dus) zijn: voor een leuk jurkje of gewoon een paar sokken, kun je er prima terecht (en dus de stad overslaan).

De markt van Hosatfrancs is idem dito: zowel food als non food items. Over die van Gracia (L´Abaceria Central) ben ik het minste te spreken: daar was mijn daalder soms maar een stuiver waard en werd ik soms - omdat ik buitenlandse was? - flink afgezet.

Hier vind je een goed overzicht van alle markten op de pagina van de gemeente (en zowaar ook in het engels :)

No comments:

Blog Widget by LinkWithin