Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 28 March 2012

Laatste nieuws over de staking - Barcelona/Spanje 29 maart 2012

Vandaag broeide het al een beetje in de stad. Vanmorgen op weg naar kantoor voor de maandelijke vergadering, zag ik het op C. Tarragona en Plaza Espanya al helemaal vast staan en bij de tram op Glories lag de straat vol met flyers. "Vaga 29M" zijn de keywords en Spanje is klaar voor.

Morgen om 18.00 uur begint in de stad de grote demonstratie, daarna nog even shoppen raad ik je af: de binnenstad zal waarschijnlijk door de tienduizenden deelnemers platgelegd worden. En het openbaar vervoer rijdt dan al minimale service: tussen 06.30 - 09.30 en 17.00 - 21.00 uur moet je er vanuit gaan dat de bus en metro wel gaan, maar heel weinig. Beste is de benenwagen of de fiets te nemen.

Qua vliegverkeer is het lastig inschatten maar ik vond het volgende:

De gecancelde vluchten van Iberia.

Vueling heeft zo´n 186 vluchten moeten cancellen, de meeste vanaf Barcelona. Voor meer informatie kun je het beste hun klantenservice bellen: 902 808 009 of 0900 777 0023 vanuit Nederland.

De Aerobus rijdt nog wel maar heeft de helft van de ritten gecanceld. Verder moet je er rekening mee houden dat tussen half zes en kwart over 7 morgenochtend er in totaal maar 5 bussen zullen rijden tussen Plaza Catalunya en het vliegveld!

Update: op de pagina van LaVanguardia stond een poll met de vraag "ga je morgen staken?" Van de 8139 mensen die het ingevuld hadden, zegt 35% te gaan staken.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin