Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 8 March 2012

10 basis dingen die je moet weten als je naar Barcelona op vakantie gaat

Ondanks dat ik geen toeristenblog ben, krijg ik toch regelmatig mailtjes met vragen over toeristisch Barcelona.

Daarom: 10 basis principes over Barcelona die je moet weten voordat je hier op vakantie gaat:

1) In Barcelona zijn er abnormaal veel zakkenrollers. Let daarom niet een klein beetje op je spullen, niet veel op je spullen, maar idioot veel op je spullen. Zo idioot dat je tijdens het eten nog met je handtas op schoot zit (en hengsel om je arm) & je in de metro gedraagt alsof je achtervolgingswaanzin hebt.

2) Barcelona ligt in Cataluña. Cataluña is geen Spanje. In Cataluña spreekt men (ook) Catalaans en nee, dat is geen dialect, maar een taal. Flamenco hoort in Andalusië thuis en sombrero´s in Mexico (en stierenvechten is in Cataluña gelukkig verboden!).

3) De politie beboet je als je naakt of half naakt over straat gaat. Dus alleen maar in je zwembroek of bikini op het strand!

4) Catalanen lijken veel op Nederlanders... Dus waar je ook eet of drinkt, controleer voor de zekerheid de rekening even.

5) Er is niets mis met de beroemde Ramblas, maar daar een hapje eten of drinken is doorgaans niet bijzonder goed en wel bijzonder duur.

6) Aan engels heb je hier niet zo veel maar als je begint met een paar woorden in het Spaans (Catalaans mag ook) zul je zien dat iedereen Spanglish kan!

7) Barcelona is een zeer luidruchtige stad en de meeste muren van hotels, pensions en appartementen zijn gemaakt van papier. In je standaard reis-uitrusting hoort daarom ook een paar oordopjes (en voeg tissues of wc papier daar ook maar bij).

8) Kaartjes voor voetbalwedstrijden van FC Barcelona zijn pas 10 dagen voor de wedstrijd te koop: dan pas wordt de echte datum van de wedstrijd vastgelegd. Je kunt vaak wel eerder via ticketbureaus kaartjes kopen, maar dan ligt de datum dus nog niet 100% vast.

9) Als je langs iemand wil in de winkel, op straat of in de metro, dan zeg je even "perdon" of "permiso". Dat vinden ze hier beleefd in plaats van iemand aan de kant duwen zonder iets te zeggen.

10) Tijd is hier relatief. Dus 10 minuten lopen of een kwartier wachten kan wellicht wel een half uur zijn. Geniet van je tijd, je bent op vakantie!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin