Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 14 March 2012

*** Nieuwsflits 2 *** (toeristenbelasting & betalen voor recepten - Barcelona)

Het Catalaanse parlament heeft zojuist ingestemd met meerdere voorstellen om geld in het laatje te brengen en het tekort terug te brengen. De belangrijkste zijn:

* Voor elk recept (van de dokter dus) moet vanaf 1 juni 1 euro te worden betaald. Dat geldt overigens alleen voor medicijnen die € 1,67 of meer kosten en niet voor pensionisten of mensen met een minimum inkomen. Er zal ook een limiet van 62 recepten per jaar worden gehanteerd.

* De gevreesde toeristenbelasting zal per 1 november worden ingevoerd en zal tussen de € 0,50 en € 2,50 bedragen. Daarvan gaat 30% naar de gemeente maar de gemeente Barcelona mag 50% in z´n zak steken. Waar de rest van het geld blijft, is mij onduidelijk (in de hotelkas?). Voor kinderen onder de 12 jaar en/of de tweede (of meer) gast in dezelfde kamer of appartement hoeft niet worden te betaald.

* De prijs van het water (jippie, electriciteit gaat ook al omhoog!) gaat omhoog. Voor de eerste 14 m3 is de verhooging "slechts" gelijk aan het inflatiecorrectie, voor elke kub erna geldt een verhoging van 10%. Dit is om misbruik tegen te gaan (ter vergelijking: je betaalt maar 1x per 3 maanden je waterverbruik en... ehhh ik ben nog nooit onder de 18 kub uitgekomen in de laatste 2 jaar).

No comments:

Blog Widget by LinkWithin