Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 8 March 2012

Komt EuroVegas naar Barcelona? (ik hoop eerlijk gezegd van niet)

Het Amerikaanse bedrijf Las Vegas Sands is van plan om in Spanje een entertainment complex - EuroVegas - te gaan bouwen. Vandaag werd bekend dat nog voor de zomer de plek bekend wordt gemaakt: dat wordt of in (groot) Barcelona of in (groot) Madrid. Het besluit hangt af van de "flexibiliteit" van de overheden van Madid en Cataluñna: hoe men reageeert op verzoeken van het bedrijf, op het gebied van fiscale voordelen, gratis overdracht van grond, wetswijzigingen enzovoort. Ahum.

Maar goed.... Sands heeft beloofd om minimaal 18.800 miljoen euro tussen nu en 2022 te investeren, wat betekent dat er 164.000 directe banen en 97.000 indirecte banen gecreëerd worden. Het project zal 12 resorts met 36.000 kamers tellen, zes casino's met 1065 tafels, negen theaters, drie golfbanen en een podium met 15.000 zitplaatsen. Tja.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin