Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 20 March 2012

Druk weekend voor de boeg in Barcelona: film, marathon en rommelmarkt... en oja, de klok!

Het wordt een druk weekend aankomend weekend. We hebben niet alleen weer film op vrijdag, maar zaterdagnacht moeten we een uurtje slaap inleveren voordat we naar de marathon gaan kijken en daarna even gaan strollen op de Lost & Found rommelmarkt in het treinstation França.

De zomertijd gaat aanstaande zaterdagnacht in: om 2 uur wordt de klok een uur vooruit gezet naar 3 uur.

En zondagochtend is het tijd voor de marathon van Barcelona! Een inmiddels in Nederland wonende oud mede-blogger loopt mee (helaas is de website uit de lucht... maar Willem Vermeer & Co zijn een lang weekend in BCN) dus ik kan haast niet anders dan hem aan te moedigen: 42km hardlopen vind ik namelijk echt een prestatie! Hier vind je meer informatie over de marathon trouwens.

En na de marathon is er nog genoeg tijd om even een kijkje te nemen bij Lost & Found, een super leuke rommelmarkt in Estacion de França. Het begint om 11.00 en duurt tot 18.30 uur; de entree is gratis!

(jammer alleen van deze rommelmarkt ten opzichte van bijv Flea Market Barcelona of Two Market dat je 30 euro moet betalen om er te staan, bij Flea is dat maar 10 euro en bij Two Market maar 15 euro, maar dat terzijde)

Vind je niet leuks, niet getreurd, het station zelf ook het bewonderen waard :)

1 comment:

Willem Vermeer said...

Ja graag, ik kan wel wat aanmoediging gebruiken!

Blog Widget by LinkWithin