Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 12 April 2011

Zakkenrollers: waarschuwing en (gedeeltelijke) oplossing

Als je naar Barcelona wilt komen, let dan goed op! Het toeristenseizoen is weer begonnen en dat betekent dat zakkenrollers ook weer volop actief zijn. En nee, het valt helaas niet mee. Je moet zo goed op je spullen letten, dat je beter alles thuis kunt laten....

Ik ben al geruime tijd lid van de Facebook-groep: I know someone who got robbed in Barcelona. Daar worden nu ook regelmatig meldingen gemaakt van zakkenrollers die actief zijn. Sinds een paar dagen zijn ze ook op Twitter te vinden: @RiBCN. Heb je een smartphone, stel ´m dan hierop als je in Barcelona bent, aangezien ze nu meer en meer "live" meldingen zullen gaan posten.

In dit artikel kun je bovendien ook de zones van de metro zien waar "men" actief is. En dan het aantal aangiftes... Dat waren er vorig jaar 30.000! Dat zijn er net iets meer dan 82 per dag!

Let dus aub op! Niets in je achterzakken/broekzakken, laat je tas geen seconde uit het oog, letterlijk in de zin van voor je houden en niet op je rug laten bungelen... Let op bij druktes, let op bij in/uitstappen metro/bus vooral als er wat geduwd wordt, ook bij de poortjes; het zijn allemaal trucs om je af te leiden en je tegelijkertijd te beroven.

Beste in metro/bus is zitten en als dat niet kan, met je rug tegen muur/deur zodat je overzicht hebt. En als je iets ziet, hoef je niet in te grijpen, maar je kunt met je telefoon zo een foto maken en deze aan de politie op de stations laten zien en/of opladen op bovengenoemde Facebook-pagina.

Hier meer tips.

P.S. En over hoe ze eruit zien.... hou jasje/t-shirt over de arm maar in de gaten, bijna altijd op sneakers (kun je goed mee rennen) of een plattegrond overdreven uitgeklapt (met daaronder hun grijpgrage handjes). De meeste zakkenrollers zijn verder niet al te best gekleed....

1 comment:

Bart said...

Als je bedenkt dat er ook genoeg mensen zijn die géén aangifte doen als ze "gerold" zijn, vrees ik dat het werkelijke aantal nog wel een stukje hoger zal liggen dan 30.000 per jaar c.q. 82 per dag...

Blog Widget by LinkWithin