Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 4 April 2011

The spirit of Montjuic - (Formule 1 Barcelona - Montmeló)

Volgend weekend (8 - 10 april) worden op het circuit van Montmeló, races gehouden "in the spirit of Montjuic". Inderdaad, niet op Montjuic zelf, maar wel in de geest van (voor de niet kenners: daar werd eerst de Formule 1 gereden ;). Op de webpagina kun je lezen dat Montjuic de "Magic Mountain" werd genoemd, maar zo magisch was het racen op Montjuic helemaal niet. Althans, niet de laatste keer.

In 1975 werd er op de vrijdag voor de Gran Prix al gestaakt omdat de vangrails niet goed vast zaten. Monteurs van de teams zelfs hebben toen de hele nacht meegeholpen om dit in orde te maken. Op zaterdag was het bijna af en toen hebben de coureurs - onder zeer grote druk van de organisatoren - een verplicht kwalificatierondje gereden.

Op de echte dag van de race (de zondag) leek alles eindelijk goed en veilig te zijn.... Het noodlot sloeg echter toe: in de zesentwintigste ronde brak de achtervleugel de auto van Rolf Stommelen af, waarna de Duitser met een smak van de ene vangrail naar de andere kant van de baan stuiterde, en over die vangrail heen, het publiek in donderde.

Stommelen brak slechts een been, z´n pols en twee ribben, maar had onderweg wel een dozijn toeschouwers geschept... vijf daarvan overleefden het niet.

De race werd afgevlagd en omdat er nog geen 75% van de wedstrijd was verreden, werden er maar halve punten toegekend. De Italiaanse Lella Lombardi schreef nog meer geschiedenis bij deze race: zij haalde een zesde plaats en daarmee een half WK-punt. Zij is tot nu toe de enige vrouw die punten heeft gescoord in de F1.

De Formule 1 is sindsdien nooit meer op de Montjuic gehouden.

Hier vind je het hele verhaal van 1975 in beelden (zonder crash), hier kort met wat veraf beelden van de crash èn wrak en hier beelden van een race in 1971 (mooie beelden en grappig commentaar).

Met dank aan Steve Warson (meer Retro GP vind je hier).

No comments:

Blog Widget by LinkWithin