Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Saturday, 2 April 2011

Geen kussengevecht maar terrassengevecht in Barcelona

Door de nieuwe anti-rookwet die op 1 januari 2011 inging, is het aantal aanvragen voor terrasen in Barcelona flink omhoog gegaan. Er kwamen 567 extra aanvragen dit jaar bij de gemeente binnen.

Niets aan de hand zou je denken, maar daar denken de horeca-ondernemers in Barcelona heel anders over (en gelijk hebben ze). Er worden niet alleen per straat andere openingstijden gehanteerd, maar ook andere tarieven. En per wijk bestaan er ook andere regels hoe zo´n terras er uit moet zien: van het type plant dat er mag staan, het materiaal van de plantenbak tot de kleur van de parasol.

De horeca-ondernemers in Barcelona zijn boos door de verschillende regels. Gaietà Farràs González, president van Gremi de Restauradors - Barcelona (horeca ondernemersvereniging) zegt vandaag in La Vanguardia: "In Barcelona heb je ongeveer 12.000 horeca ondernemingen; dat is er één per 135 inwoners. Door de crisis en de anti-rookwet ligt hun omzet nu zo´n 9 - 10% lager. De strijd om klanten te trekken is heftig."

Hij pleit daarom voor uniforme regels. Een aardig voorbeeld dat door de krant wordt gegeven, is de prijs die men betaalt voor het hebben van een terras aan Passeig de Sant Joan: deze was voor de renovatie van de boulevard een stuk lager dan erna. Ja, hetzelfde stukje terras èn dezelfde hoeveelheid stoelen & tafels. En aan de Parallel kunnen de regels voor de decoratie van een terras en de openingstijden zelfs verschillen per stukje stoep...

Bron: La Vanguardia

No comments:

Blog Widget by LinkWithin