Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 24 March 2011

Water - Agbar - Belangrijke mededeling over je gegevens (privacy)

Vandaag kreeg ik mijn waterrekening in bus en daarbij zat een brief (alleen in het Catalaans).... Nu gooi ik meestal alle bijgevoegde reclame weg, maar deze brief bleek toch wel belangrijk te zijn.

Er staat namelijk in, dat als je niets laat horen, je akkoord gaat met het feit dat Aigües de Barcelona je gegevens doorgeeft aan de volgende bedrijven: Aquagest Solutions, Aquagest Services Company en Seguragua (een aantal bedrijven binnen de Agbar-groep).

Nu ben ik niet echt zot op reclame in de bus (ik heb nog steeds de hoop ooit een NEE/NEE-sticker voor de gemeente te mogen ontwikkelen ;) of mensen die ongevraagd aan mijn deur staan terwijl ik aan het werk ben (ik wil ook nog een bordje met "Aan de deur wordt niet gekocht" ontwikkelen;), laat staan mensen die mij opbellen om mij vervolgens te vertellen dat ik moet luisteren... Nee!!!

Je kunt Aigües de Barcelona bellen via 900 200 700 (gratis) of mailen via respuesta.clientes@agbar.es. In de brief stond ook nog dat je maar 30 dagen de tijd heb om dit te doen. Op de website van het waterbedrijf kon ik zo 1-2-3 niets vinden.

MAAR! In de P.S. van de brief, stond echter het beste! Er bestaat in Spanje een organisatie (Listas Robinson) waar je je kunt opgeven zodat je NOOIT meer reclame in je bus krijgt. Dan bedoel ik dus ongewenste geadresseerde reclame. Ik wist niet dat dit in Spanje bestond.

JOEHOE!
(wie weet willen zij wel zo´n NEE/NEE-sticker met me maken ;)

Hier vind je alle informatie.

1 comment:

Samantha said...

Hoi,

Kreeg twee maanden geleden al zo'n brief. Ook meteen maar even gebeld. Indien je ooit de stikkers gaat ontwerpen, dan ben ik je eerste klant ;)

Groetjes,
Samantha

Blog Widget by LinkWithin