Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 10 March 2011

Staking vliegvelden Spanje - Barcelona 2011

Normaal neem ik geen posts over van mede-bloggers, maar deze wilde ik zelf ook al plaatsen... ja, die van de aangekondigde stakingen op de Spaanse vliegvelden. Velen van julie zijn inmiddels vast wel bekend met het stakingsfenomeen op de vliegvelden hier: als ie niet wild is, dan is ie wel georganiseerd, maar het is altijd een zooitje!

Het nieuws werd gisteren al aangekondigd en vandaag vond het eerste overleg tussen de vakbonden en de Aena plaats, maar... zonder resultaat. De aangekondigde stakingen gelden voor Semana Santa (de Paasweek) en de zomer. Dit zijn de data:

20 April
21 April
24 April (Eerste Paasdag)
25 April (Tweede Paasdag)
30 April (Koninginnedag)

2 Mei
14 Mei
15 Mei
19 Mei
20 Mei

13 Juni (Pinksteren)
23 Juni (één dag voor Sant Joan)
30 Juni

1 Juli
2 Juli
3 Juli
4 Juli
15 Juli
31 Juli

1 Augustus
15 Augustus (feestdag: Maria-Tenhemelopneming)
31 Augustus

Het gaat allemaal om het feit dat de Aena-werknemers bang zijn dat ze hun collectieve rechten zullen verliezen op het moment dat Aena geprivatiseerd wordt. "De werknemers van Aena, "milieuristas" (dat is de term voor mensen die maar 1000 euro per maand verdienen) - de meerderheid, eisen geen economische verbeteringen, maar dat ze hun banen kunnen behouden om hun families te steunen èn om een ​​discussie te openen over het management model van een luchthaven die het land nodig heeft", was te lezen in een gezamenlijke verklaring van de vakbonden.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin