Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 11 March 2011

Stemmen voor een onafhankelijk Cataluña.... of niet

Wellicht heb je (als inwoner van Barcelona) al kraampjes in de stad zien staan met daar heel groot 10-A er op. Ik zag deze ook en zag ook al snel dat het met stemmen en onafhankelijkheid te maken had. En omdat ik een Cataluña-fan bij uitstek ben ;), heb heb ik daar even tekst en uitleg gevraagd.

Zoals je misschien weet, zijn er de afgelopen jaren referenda gehouden waar men kon stemmen voor of tegen een onafhankelijk Cataluña. En daar zit een beetje de crux... Het referendum is legaal, maar heeft geen enkele binding. Mijns inziens geeft het echter wel een sinaal af.

Op 10 april is Barcelona aan de beurt, maar je kunt nu - als je wilt - al je stem uitbrengen. Ja, bij die kraampjes dus. En ook wij buitenlandse inwoners van Barcelona, kunnen ook stemmen. Je hebt alleen je DNIE nodig (in mijn geval dat groene papiertje: Registro de Extranjeros) en volgens de mevrouw die ik sprak, ook nog een kopie van je empadronamiento (bewijs van inschrijving bij de gemeente -> deze is gratis).

Mocht je zoals ik, ook je stem willen uitbregen, dan kan dat dus tot en met 10 april.

Meer informatie vind je hier, en deze is (WAUW) in het Spaans.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin