Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 16 March 2011

Cataluña en Japan

Vandaag heeft de regering van Cataluña bekend gemaakt dat Sant Jordi (23 april) de Dag van de Solidariteit met Japan zal worden. Sant Jordi is eigenlijk een Catalaanse feestdag, dat je kunt vergelijken met Valentijnsdag. Een beetje goed nieuws in de afschuwelijke berichtgeving rondom Japan.

De aarbeving, de tsnunami en de kerncentrales die op klappen staan... (of al geklapt zijn, je weet niet wat wel en niet waar is helaas), het is te veel. En het is tijd voor verandering: we moeten andere manieren vinden om energie op te wekken. Dat kost misschien wat meer, maar het is uiteindelijk een stuk gezonder en kost geen mensenlevens.... Tegen aardbevingen en tsunami´s kunnen we niet op, maar we kunnen wel het bouwen van nieuwe kerncentrales stopzetten en oude sluiten!

Om nog even een persoonlijke noot toe te voegen, ik las dat door de tsnunami een belangrijke walvisjagersbasis is verwoest. Kijk, dat vind ik nou niet erg.... Ik hoop natuurlijk wel dat de mensen die daar werkten, een andere baan vinden.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin