Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 22 October 2012

Nieuwe krant voor Nederlandse expats en emigranten

Nederlanders in het buitenland hebben een nieuwe, eigen krant. De Dutch Times wordt zeven dagen per week per email bezorgd. Het is een uitgave van Dutchabroad.nl, een mediaorganisatie die is voortgekomen uit de Wereldomroep.

Dutchabroad.nl wordt hét netwerk voor Nederlanders buiten Nederland. Of het nu is om contact te houden met Nederland of met andere expats en emigranten. Met de jarenlang opgebouwde kennis over emigreren, expat zijn en reizen, weet Dutchabroad.nl de weg. Via de site, social media, e-mailbulletins, WereldExpat Magazine en de Dutch Times blijven Nederlanders wereldwijd geïnformeerd.

Nieuws en achtergrondinformatie
De krant Dutch Times biedt zeven dagen per week het belangrijkste nieuws uit Nederland en de wereld. Ook schrijven ze over alle aspecten van wonen en werken in het buitenland. Met aandacht voor Nederlands onderwijs voor expatkinderen en Nederlandse taal en cultuur. Ook recepten, puzzels, weerberichten en informatie van satellietzender BVN komen aan bod.

De Wereldomroep is eerder dit jaar gestopt met het informeren van Nederlanders in het buitenland. Enkele oud-medewerkers zetten de activiteiten online voort als Dutchabroad.nl. Zij volgen al het nieuws dat relevant is voor u. Vanuit de vertrouwde waarden van de Wereldomroep, met een eigen karakter en een nieuw gezicht.

Meer info: www.dutchabroad.nl/word-abonnee. Een jaarabonnement kost € 62,50.

1 comment:

Eric said...

Krant is inmiddels al weer gestopt...

Hilversum, 5 november 2012
Beste ,
Het is met grote spijt dat wij u moeten meedelen dat Dutchabroad.nl per 2 november het maken en verspreiden van de Dutch Times heeft moeten staken.
In onze enquête enkele maanden geleden heeft een zeer ruime meerderheid aangegeven bereid te zijn om te betalen voor de krant. Helaas moeten we nu constateren dat slechts een fractie van die mensen ook daadwerkelijk een abonnement heeft genomen. Hierdoor hebben we simpelweg te weinig abonnees om de continuïteit te waarborgen.
Wij betreuren ten zeerste dat deze situatie is ontstaan en we nu niet kunnen doen wat we het liefst doen; u informeren over nieuws en ontwikkelingen die u rechtstreeks raken. Maar het allerergst vinden we het voor u, de mensen die zich wel hebben geabonneerd en ons hun vertrouwen hebben geschonken.
Deze situatie is helaas niet in een paar dagen op te lossen. We onderzoeken momenteel alle mogelijkheden om onze dienstverlening aan u zo snel mogelijk te kunnen hervatten. We zullen daarbij zorgvuldig met uw belangen omgaan. Wij verwachten u uiterlijk maandag 12 november opnieuw te kunnen berichten.
Onze oprechte excuses voor het ongemak en de onrust die dit alles heeft veroorzaakt.
Directie Dutchabroad.nl BV

Blog Widget by LinkWithin