Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 22 October 2012

Verhoging ingangsdatum AOW

Op grond van het zgn. ‘Lenteakkoord’, gaat per 1 januari 2013 de leeftijd waarop men recht heeft op AOW geleidelijk omhoog tot 67 jaar in het jaar 2023. Daarnaast zal waarschijnlijk de leeftijd voor een AOW uitkering op grond van het zgn. ‘Herfstakkoord’ van de nieuwe Nederlandse regering in wording nog verder verhoogd wordt.

De hoogte van de AOW uitkering is afhankelijk van de tijd die u in Nederland hebt gewoond of gewerkt. Voor elk jaar na de leeftijd van 15 jaar is 2% van de volledige AOW-uitkering opgebouwd.

Start AOW uitkering
 Als u in 2012 65 jaar wordt, gaat de AOW-uitkering op uw verjaardag in.

Vanaf 2013 wordt de AOW leeftijd stapsgewijs verhoogd en verschuift de ingangsdatum van de AOW-uitkering naar de eerste van de maand nadat u de AOW leeftijd bereikt hebt. In de tabel op deze pagina ziet u wanneer uw AOW uitkering ingaat.No comments:

Blog Widget by LinkWithin