Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 5 October 2011

De hertogin van Alba

Eén van de meewst opvallende vrouwen in Spanje, is toch wel de hertogin van Alba. Behalve dat ze een super lange naam heeft (María del Rosario Cayetana Paloma Alfonsa Victoria Eugenia Fernanda Teresa Francisca de Paula Lourdes Antonia Josefa Fausta Rita Castor Dorotea Santa Esperanza Fitz-James Stuart, Silva, Falcó y Gurtubay: roepnaam Cayetana) en meer titels heeft dan wie dan ook, vergeet je haar niet als je haar een keer gezien hebt. Toen ik haar voor de eerste keer zag, schrok ik namelijk heel erg. Ze is naar mijn idee niet helemaal "goed opgedroogd" en praat alsof ze niet 100% is.

Okee, okee, ze is inmiddels 85 jaar en heeft nog steeds een aardig figuur, maar in haar gezicht is er naar mijn idee wel iets misgegaan. Typisch gevalletje van verkeerde plastische chirurg? Wat er dan met haar stem mis is gegaan, weet ik niet. Misschien heeft ze - ondanks dat ik niets over kon vinden - een keer een beroerte gehad?

Deze vrouw zul je deze week wel heel veel in het nieuws zien, want ze gaat namelijk vandaag om 1 uur trouwen met Alfonso Díez, waarvoor ze in juli dit jaar haar erfenis moest afstaan aan haar zes kinderen omdat deze tegen dit huwelijk waren. Ze verdeelde ongeveer 1000 miljoen euro. Geen geld om dan ja te zeggen tegen je 24 jongere vriend ;)


Om een beetje een beeld te krijgen hoe deze dame eruit zag en ziet, is deze serie van El Pais wel een goede.

2 comments:

Hennie Brandenburg said...

Het blijft voor een nuchtere Nederlander verwonderlijk, hoe la Duquesa de Alba elke dag opnieuw het nieuws in Spanje beheerst. Er zijn drie vaste waarden, Zapatero (president), Rajoy (oppositieleider) en de hertogin. Ook vandaag inderdaad groot nieuws op alle tv zenders. Toch wel ook heel leuk.

Samantha said...

Ik vond haar vroeger ook maar raar, totdat ik vorig haar een serie (documentaire) over haar leven op tv zag. Deze veranderde (positief) mijn beeld en mening (voor zover ik die heb) over haar. Ik zie haar nu met andere ogen zeg maar. Ik hoop dat ze gelukkig is, want ze heeft genoeg geleden in haar leven. Hopelijk is die Alfonso een goede vent en geeft hij haar een paar mooie laatste jaren.

Blog Widget by LinkWithin