Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 17 October 2011

48 uur open huis - Barcelona

Aankomend weekend is het weer 48HOHBCN: hèt architecten festival waarbij 1001 gebouwen hun deuren open zetten voor het publiek, voor nop!

Je kunt bijvoorbeeld gewone huizen van binnen bekijken, maar ook het riool in (niet voor kinderen onder de 8 jaar en bij regen gaat het niet door), bibliotheken, hotels, maar ook een bank (Banc Sabadell aan C. Balmes) en het theater El Molino. Ook een aantal musea opent haar deuren. Ik noem als voorbeeld het paviljoen van Mies van der Rohe (reserveren verplicht) en het klooster van Pedralbes waar de architect die momenteel aan het renoveren is, op zondagmiddag om 16.00 en 17.15 uur zelf een rondleiding geeft.

Op deze pagina kun je alle deelnemende gebouwen vinden, met tijden en - zoals voor het riool - voorwaarden (natuurlijk wel in het Catalaans).

Veel plezier!

2 comments:

Anonymous said...

Wel grappig 48 H OPEN HOUSE!,maar alleen in het catalaans

Mabel @ Barcelona said...

Ja, die Catalanen doen het op z´n Spanglish... :)

Blog Widget by LinkWithin