Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 13 October 2011

15O (15 oktober) - De Spaanse revolutie voorbij....

Ik heb al eerder geschreven over de Spaanse revolutie: de tientallen, honderden, duizenden mensen die zich dagen, nee wekenlang op Placa Catalunya (en op Puerte del Sol in Madrid) ophielden om aan te geven dat het ze het zat zijn: de crisis, de corruptie èn de democatie. Het was en is tijd voor verandering.

Ondanks dat er niemand meer bivakkeert in Barcelona, is de Spaanse revolutie niet voorbij. Bij het zien van beelden en interviews met mensen op Wall Street (Occupy Wall Street), zag ik alleen maar overeenkomsten met "onze" revolutie: de Spaanse Revolutie is overgeslagen naar de USA!

Aankomende zaterdag zal over de hele wereld geprotesteerd gaan worden: het is dan tijd voor United for #globalchange. Men wil echte democratie: een wereld waarin niet alleen de 1% - de politici of banken - het voor het zeggen hebben.

Onderstaande foto kwam ik al een week of wat geleden tegen. Ik vind hem super sprekend en tegelijkertijd ontzettend beschamend. Wij rijken lijden aan ziektes als morbide obesitas en kijken naar TV programma´s als Obese, terwijl er elke dag zo´n 25.000 mensen sterven aan honger of aan honger gerelateerde ziektes (cijfers: United Nations).


Als je weten waar je a.s. zaterdag kunt demonstreren of waar je de demonstraties tegenkomt, dan kun je deze (wereld)kaart raadplegen.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin