Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 27 September 2011

Vliegshow aan het strand van Barcelona

In 2006 maakte ik de eerste vliegshow in Barcelona mee. Het was die van Red Bull, ergens in mei of juni en mijn vrienden zaten al vroeg op het strand. Ik kon echter niet eerder komen en ging lekker op z´n Spaans een half uur voor aanvang met een volle koelbox de metro in.

Ik woonde toen nog in Gracia en stapte op Joanic op. Dat ging toen nog wel: het was wel druk, maar ik kon m´n kont keren. Bij Urquinaona ging het echter mis. Duizenden mensen hadden zich verzameld op het perron en het werd een veldslag om in of uit de metro te komen. Ik kon m´n kont niet meer keren, maar ik had wél - in tegenstelling tot honderden anderen - een plekje!

Na de immense veldslag kwam de metro langzaam op gang. "Nog maar een paar haltes en dan ben ik er", schreef ik Anouk enthousiast. Maar de metro stopte niet bij Vila Olimpica, laat staan bij Bogatell. Pas bij Llacuna mochten we er uit.... Met een volle koelbox en geen bereik meer op m´n telefoon, liep ik achter de massa aan naar de "afgesproken" plek. Maar aan de boulevard bij Bogatell, kwamen zelfs de wandelaars in de file te staan. Ik stond op een gegeven moment in een 10 of 20 meter dikke rij die niet meer bewoog. We stonden helemaal vast: ik kon echt geen kant meer op!

Mijn vrienden zaten op het inmiddels overvolle en afgesloten strand en de vliegshow was begonnen. Na een half uur een paar stipjes aan de horizon te hebben gezien, heb ik me voetje voor voetje uit de rij "gewurmd", ben ik teruggelopen naar Llacuna en in de lege metro naar huis gestapt. Ik baalde echt als een stekker. Gelukkig had ik nog wel een volle koelbox ;)

Ik heb nog ergens foto´s van de overvolle metro op m´n computer staan en als ik die vind, zal ik deze bij dit stukje plaatsen. Ondertussen raad ik je aan je borst nat te maken voor aankomende zaterdag ;) Want dan is er weer een vliegshow aan het strand. Hou rekening met file, vertrek op tijd... maar geniet!

De show, die nog plaats vindt in het kader van La Mercè (en voor de 20ste keer) is het beste te zien vanaf het strand van Marbella/Nova Marbella en start om 12 uur.

Hier vind je alle informatie.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin