Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 9 September 2011

De onbeleefd Barcelona-buttons

Een paar dagen terug las ik in La Vanguardia dat buttons van het Historische Museum van de markt waren afgehaald. Alleen omdat het woordje ´onbeleefd´ (vrij vertaald van het woord incivismo) in de titel stond, las ik door.

Twee architecten/designers (Arcadi Royo en Margalida Montoya) hadden twee jaar geleden al deze buttons ontworpen, maar nu pas waren ze ´ontdekt´ in de souvenierwinkels van diverse musea. De buttons, met als titel ´Enjoy Barcelona´, ja, die zijn net even anders: ze geven Barcelona een ander beeld dan dat de doorsnee tourist gewend is.

Het is het beeld van Barcelona dat wij als inwoners helaas al lang kennen: die van de zakkenrollers, de prostitutees, de Paki´s met bier, de illegale verkoop van artikelen op straat (manteros), de rozenverkopers (zo irritant!) en de politie die demonstranten in elkaar slaat.


Ik kan me best voorstellen dat het gemeentebestuur over die laatste niet al te happy is, maar de rest? De architecten beamen dit: "Wij verdedigen de vrijheid van meningsuiting en de kritiek van de inwoners met gevoel voor humor". En ze komen met nog een goed argument: "Als architect kan ik echt boos worden over de producten die verkocht worden in de winkels aan de Ramblas of naast de Sagrada Familia. Dat is ´made in China´ of zijn producten van een hele slechte kwaliteit die eigenlijk niets met de stad te maken hebben." (noot: de stad probeert nu de ´typische´Mexicaanse hoeden aan te pakken aangezien deze niets, maar dan ook niets met Spanje en/of Barcelona te maken hebben).

Ik geef de archicten gelijk, ik vind de buttons ook geweldig, maar daar denkt het gemeentebestuur dus heel anders over. Het grappige is echter dat juist door het verbieden van de verkoop van deze buttons, ze immens populair aan het worden zijn. Niet alleen op Facebook, maar ook op blogs en nieuwspagina´s over de hele wereld, wordt over de onbeleefd Barcelona-buttons geschreven. En ik doe daar graag aan mee ;)

Op de webpagina van Chapateao staat hoe je met ze in contact kunt komen en welke andere (leuke!) buttons ze nog meer verkopen.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin