Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 21 September 2011

Het dak op - MNAC - Barcelona

Het MNAC is één van mijn lievelingsmusea in Barcelona. Niet alleen vanwege de collectie (het moderne gedeelte is helaas klein, maar heeft wel een paar hele mooie stukken), maar ook vanwege het gebouw. Achter de ingang, als je even doorloopt, heb je een prachtige zaal waar je op speciale dagen (Museumnacht enzo) heerlijk kunt zitten luisteren naar wat muziek onder het genot van een glaasje cava :)

Het is ook het gebouw waar wij Nederlanders, een aantal keren de Koniginnedag-receptie mochten meemaken. En dan heb ik het nog niet over het uitzicht gehad.... alleen dat al is de moeite waard om die trappen naar boven te beklimmen (er zijn ook roltrappen hoor ;).

Elke zondag om 11.00 uur kun je ook mee met een speciale rondleiding langs de niet openbare delen van het museum. Je krijgt tekst en uitleg èn mag mee het dak mee op! Je betaalt de normale entree van € 8,50 (lehttp://www.blogger.com/img/blank.gift op: een jaarabonnement kost slechts € 14) maar je dient wel vantevoren te reserveren. En het is echt alleen maar op zondag om 11.00 uur.

Om te reserveren dien je te bellen met 93 622 03 75. Oja, goed om te weten: de rondleiding is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en per keer kunnen er maximaal 10 personen mee. De speciale rondleidingen worden nog tot het einde van het jaar gegeven.

MNAC, bij Plaza Espanya, de berg - Montjuic - op.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin