Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 4 February 2011

Ook Spaanse kinderen zijn te dik

Niet alleen kinderen in Nederland zijn te dik, hier in Spanje zijn ze dat ook! Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 3 (!!!) kinderen overgewicht heeft. Eén van de manieren om dat tegen te gaan, is door voor het derde levensjaar al met goede voeding en lichaamsbeweging te starten.

Op Nederlandse nieuwssites las ik dat het ook komt doordat moeders te gehaast zijn. Maar ondanks dat het hier vaak mañana mañana is (dat betekent letterlijk morgen, morgen maar het komt er op neer dat dingen worden gedaan, wanneer ze worden gedaan, zonder tijdslimiet...), gaat er dus toch ergens iets mis. Spanje staat trouwens met deze cijfers in de top van de Europese landen.

P.S. In Nederland is er nu een TV-programma op RTL4 dat "Help, ons kind is te dik" heet. Als je goed kijkt (hier), dan snap je wel wat er misgaat.... De kids zijn tussen de 9 en 12 jaar oud en twee van hen, zijn echt een stuk zwaarder dan ik ben! Heb je ook een kind wat te dik is? Laat ze maar meekijken!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin