Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 13 February 2011

Bloemen en planten - Barcelona - 24 uur per dag open

Ik wilde er eigenlijk al eerder over schrijven en toen ik er gisteren bijna kwijlend langsliep, dacht ik "morgen moet het echt". In Carrer de València vind je namelijk een aantal hele grote bloemen- en plantenzaken op een rij, die ook nog eens 24 uur per dag open zijn.

Het aanbod is er echt groot! Nu is planten houden in Barcelona een dure hobby, want bijna alles is geïmporteerd (veel uit Nederland!) waardoor je voor een simpel kamerplantje al snel 10 tot 15 euro betaalt. Zelf kweken, stekken en zaadjes zaaien is ook leuk, maar soms wil je eens weer een nieuwe plant.

De plantenzaken zitten ongeveer tussen C. Pau Claris en C. Girona in. Op Carrer de València dus. En de prijs (net ff plantjes gekocht) valt reuze mee!

6 comments:

Anonymous said...

Het zijn meerdere panden maar het is 1 bedrijf en heet Navarro. Ook online bloemen bestellen.

Mabel @ Barcelona said...

Oh, ik dacht dat het twee verschillende zaken waren, ook omdat het personeel een verschillende kleur werkkleding aanhad (de één rood met duidelijk Navarro er op, de ander groen ;)

Anonymous said...

Dat komt omdat in de ene winkel bloemen verkocht worden en in de andere winkel planten verkocht worden. Je kunt ook binnendoor van de ene naar de andere winkel lopen.

Mabel @ Barcelona said...

Nee hoor, het waren echt twee verschillende zaken en bij beiden verkochten ze zowel planten als bloemen (ik heb nl bij beiden naar planten gekeken)! De één is inderdaad een heel groot pand waar je binnendoor kunt lopen), de ander een markthal. Hoe de naam van de andere zaak is, weet ik niet, maar in mijn optiek, door de verschillende zaken en werkkleding, niet van dezelfde eigenaar.

Anonymous said...

...en je kan afdingen bij Navarro, dat is altijd mooi meegenomen!

En het zijn 2 verschillende winkels, ze hanteren zelfs ander prijzen. De grote Navarro zit in één blok, in de markthal zit weer een Navarro maar ook een ander bedrijf met bloemen en planten.

Trouwens Mabel bedankt nog dat je mijn oproep voor stagiaires op je blog hebt gezet. Tessa werkt nu bij ons en ze had ons gevonden via jou blog. Leuk hè!
Groetjes, Mahrou

Mabel @ Barcelona said...

Hé dat is leuk om te horen! Ik kwam trouwens nu voor maar 7 euro met een aardig grote klimop voor buiten en een geranium thuis ;)

Blog Widget by LinkWithin