Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 24 February 2011

Kort nieuws uit Barcelona (mini stoplichten voor fietsers en de mega termometer)

De eerste keer dat ik in Barcelona op de fiets stapte, was in de zomer van 2003. Ik kan me het nog goed herinneren: met mijn oppaskind achterop, slingerend door de stad èn stoep op, stoep af, park door, stoep af, stoep op en de laatste 50 meter lopen.

Er waren toen (bijna) geen fiestpaden; de stoep (samen met het park) was de enige veilige haven met een kind achterop. En de fietspaden die er wel waren (zoals die langs Nakupenda), werden voornamelijk compleet genegeerd en gebruikt als extra parkeerruimte of als laad- en losplek.

Nu, acht jaar later, zijn er heel veel fietspaden (heel veel t.o.v. van 2003 ;) en is fietsen een stuk minder gevaarlijk geworden. En vandaag las ik in de krant dat er ook speciale stoplichten voor fietsers bij zijn gekomen: zoals je op dit filpmje kunt zien zijn ze best ienimini, maar... ze zijn er! Op naar nog meer fietspaden!

En dan "groot" nieuws: de Cottet thermometer in Portal de l'Àngel wordt gerenoveerd! Gisteren werd ie 55 jaar maar sinds 2009 doet ie het niet meer. De renovatie gaat 70.000 euro kosten; zo worden er LED-lampjes geïnstalleerd, die zuiniger in gebruik zijn èn de temperatuur overdag bij zon, ook beter zichtbaar maakt. De thermometer zou het overigens in Semana Santa (Pasen) weer moeten doen.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin