Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 17 October 2010

Plastic tassen weg er mee - deel 2 - Barcelona

Ik schrijf regelmatig over het gebruik van plastic tassen in Spanje (zoals hier) en het nut van recyclen. Ik blijf in mijn buurt nog steeds de "gek" met haar eigen tas bij het boodschappen doen en inmiddels zijn mijn huisgenoten dat ook (ik heb gewoon een paar leuke boodschappentassen bij de deur gehangen en voila... ook zij doen met plezier boodschappen met een eigen tas ;)

Maar nu de aanleiding van deze post... Goed nieuws! Vanaf morgen kun je bij de Mercadona geen gratis platic tasjes meer meenemen. Nadat Carrefour vorig jaar de plastic tas in de ban deed, is de Mercadona ook tot het besef gekomen dat plastic tasjes not done zijn. De kleine plastic tas (waar menigeen gemiddeld maar 3 dingen in deed) gaat nu 10 cent per stuk kosten en met de hoeveelheid boodschappen enerzijds en minima anderzijds, denk ik dat het gebruik van die tasjes nu heel snel zal dalen.

Oja, nog één andere debiele ontdekking in de groentewinkel om de hoek: plastic handschoenen. Voor de "hygiëne". Alsof ik thuis de courgette niet zou wassen en de banaan met schil zou opeten... En alsof alle groente en fruit zonder aanraken in de kratten gestopt zijn... Ach, poc a poc zeggen ze hier in het Catalaans... beetje bij beetje dus.

2 comments:

Maurice said...

Ik ben zelf meer voorstander van het concept van Aquié (Grupo Cuevas Galicia) en nu ook de Caprabo. In plaats van er geld voor te vragen krijgt de klant geld voor het niet gebruiken van de tasjes. Dus jij bespaart bijvoorbeeld 2 of 3 tasjes en krijgt daarvoor korting.

Mabel @ Barcelona said...

Belonen of straffen, als er maar minder plastic tassen in omloop komen!

Blog Widget by LinkWithin