Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 9 September 2009

Plastic tassen: weg er mee!

Ik ben al sinds jaar en dag een milieufreak, van plastic tassen wil ik niets weten. In Nederland is het normaal je eigen tas(sen) mee te nemen, hier in Spanje ben je bijna de dorpsgek als je je groente in je eigen tas geladen wilt hebben, want plastic tassen zijn gratis en in overvloed, dus waar doe je zo moeilijk over????

En recyclen.... oeioeioei, zelfs mijn Spaanse collega´s die braaf eco-voedsel kopen, printen nog steeds alles eenzijdig én op nieuw (niet gerecycled) papier, want "dat leest veel makkelijker".

Goed, voor alle weirdo´s en miliuefreaks is er hoop! Maurice schreef er al over op zijn blog: sinds begin september gooien veel supermarkten de plastic tas in de ban. En op TV ontkom je niet aan reclame´s zoals deze.

Of het echt gaat helpen, is nog maar de vraag, want laatst hoorde ik op Radio 3 een interview met een meisje die een onderzoek had gedaan naar "boodschappen" zoals recyclen (of niet roken) overbrengen en die was erachter gekomen dat de beste manier om zoiets negatefs over te brengen, eerst iets positief te vertellen.

Dus beste lezers: jullie zijn geweldig, jullie zijn mooi en lief en dat allemaal net een tikkeltje meer als jij óók de plastic tas in de ban gooit! Neem maar een voorbeeld aan mijn opa: die bewaart zelfs de papieren (!) zakjes van de groenteboer, om daar de week erna, er opnieuw mee naar de groenteboer te gaan!

1 comment:

Green Retailing said...

En dat op de dag van de duurzaamheid, gisteren: http://www.dagvandeduurzaamheid.nu/

Blog Widget by LinkWithin