Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 8 September 2009

Muziek en Barcelona oftewel BAM en La Merce

Op 24 september staat La Merce weer op de stoep. Het is HET feest van Barcelona, met voornamelijk heel veel leuke dingen te doen, te beluisteren en te zien en dat voor niets of bijna niets! BAM is het onafhankelijke muziekfestival dat in dezelfde periode plaats vindt. Voor zover ik weet, kost dat (ook) niets.

Alle informatie en het programma van de BAM vind je hier. En alles over de feesten van La Merce hier (zo te zien is de engelse en/of spaanse versie nog niet klaar, dus moet je het nog even met catalaans doen).

La Merce is van 23 - 27 september en echte aanrader is de vuurwerk-/muziek- en watershow op de 24ste september bij de "magische" fonteinen (Placa Espanya). Ik ben daar zeker bij! Vorig jaar was het thema "25 jaar Catalaanse Radio & TV". Wat het dit jaar is, heb ik nog niet kunnen ontdekken, maar het is altijd erg verrassend!

1 comment:

Anonymous said...

Hi Mabel,

Ik volg al een tijdje je blog simpelweg met de reden dat ik gek ben op Barcelona en over een jaartje graag daar naartoe wil emigreren. Je blog geeft echt een hoop handige info, dus bedankt daarvoor :)

Groeten,
Karima

Blog Widget by LinkWithin