Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 18 September 2009

Dierenasiel - hond of kat adopteren in Barcelona

Ingezonden mededeling:

Party animal in het hondenasiel


Het is zaterdagochtend. Mijn hoofd klapt bijna uit elkaar. Weer een nacht vol drank, dansen en knappe mannen. Vijf maanden woon ik nu in Barcelona en het is een feestje. Maar toch begint er iets te knagen. Deze stad is namelijk méér dan één groot feest. Tijd voor een reality check. En dus neem ik een aspirine en hijs me uit bed op dit voor mij onchristelijke uur. Op naar het dierenasiel op Tibidabo. Mijn flatgenoot werkt hier als vrijwilliger. Daar kan ik als party animal nog eens een voorbeeld aan nemen.

Door Bianca Hofman


‘Bianc, de nood is echt hoog. We hebben een tekort aan vrijwilligers, vooral doordeweeks. Sommige honden zitten daardoor noodgedwongen de hele dag binnen, omdat er te weinig mensen zijn om ze uit te laten.’ Ik volg mijn flatgenoot Miranda langs de hokken die allemaal vol zitten. Ik voel een steek in mijn hart als ik door de tralies recht in de glanzende ogen van een grote donkerharige lobbes kijk. Waarom binden mensen zo’n lieverd aan een boom?

Vals en onhandelbaar


Het beeld dat in het asiel valse onhandelbare honden zitten, is onjuist. Ik kijk om me heen. Het is duidelijk. Hier zitten voornamelijk trouwe viervoeters die de dupe werden van een scheiding of die geen kant op konden na de dood van hun baasje. En dan heb je natuurlijk ook altijd nog de eigenaars die het hebben van een huisdier nét ietsje anders hadden ingeschat. Ja, want wat doe je met je harige kameraad als je op vakantie gaat? Nou, die laat je toch gewoon lekker los in een park ver weg van zijn veilige thuishaven? Zoek het maar uit. Probleem opgelost. Ik zucht. Denk toch na voordat je een hond neemt.

Strakke billen


Ik kijk weer door de tralies naar de donkere Lobbes. Hij kijkt me meewarig aan, alsof hij weet dat ik mijn dagen in Spanje uitsluitend vul met werken en feesten. ‘Dat je in je ‘drukke’ agenda niet even een uurtje vrij kunt maken om met mij of de andere hondjes te wandelen. Doe wat nuttigs. Het is zo’n kleine moeite. En de strakke billen krijg je er gratis bij’, lijkt hij te denken. Ik probeer mijn schuldgevoel te temperen door heilig te beloven dat ik straks met alle plezier voor hem de berg zal trotseren.

Overschot

Mijn flatgenoot vervolgt haar verhaal. ‘Het asiel loopt op dit moment bijna over. Na de zomervakantie zijn er weer veel honden binnengekomen. Het is vooral lastig om de grote honden bij nieuwe eigenaars te plaatsen. In Barcelona wonen toch veel mensen in een appartement. Maar buiten de stad zijn er nog genoeg mogelijkheden. Ik roep iedereen op om contact op te nemen, als ze zelf een hond willen of als ze iemand kennen die op zoek is naar een hond.’

Verliefd

‘Miran, kunnen we met hem gaan wandelen? Ik ben verliefd. Je weet dat ik als blondine toch een zwak heb voor donkere ogen.’ Ik grijns. Grote Lobbes heeft haarscherp in de gaten dat hij vandaag de gelukkige is voor een rondje berg. Hier heeft hij de hele dag op zitten wachten. Miranda opent het hok van mijn nieuwe grote harige vriend. Zijn uitzinnige hokgenoot mag ook mee.

Goed gevoel


Omdat ik geen vrijwilliger ben, mag ik de riem niet vasthouden. Maar zelfs het wandelen naast Miranda en de twee honden geeft me al een goed gevoel. De rustige en mooie omgeving op Tibidabo, het gevoel een ietsiepietsie bij te dragen aan de stad waarin ik woon; het helpt allemaal mee. Ik knuffel mijn nieuwe liefde. Mijn kater is weg en mijn hart is open. Hadden alle mannen maar zo’n effect op me.

Meer info:


Vrijwilliger worden

Of je nu de hele dag wilt wandelen of maar een uurtje, een dag in de week of meerdere dagen, ’s ochtends of ‘s middags; iedereen is welkom. Neem voor meer informatie contact op met miranda_rdam@hotmail.com of kom even langs.

Een hond uit het asiel

Hier een klein beetje informatie over wat je moet doen als je een hond uit het asiel wilt.

- Kosten 120 euro
- Inentingen en chip worden door het asiel gedaan

Contact

Website, adresgegevens en telefoonnummer:

Protectora de Animales y Plantas de Barcelona

C/ Guarda Anton 10
08035 - Barcelona - (España)
Telf: 93.417.01.24
Fax: 93.418.83.99
Mail: info@protectorabcn

1 comment:

Anne said...

Leuk bericht om te lezen. Ik heb zelf ook twee katten geadopteerd uit Malta

Blog Widget by LinkWithin