Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 26 October 2010

Geen toeristenbelasting in Barcelona

Onlangs werd er een proefballonnetje losgelaten: toeristenbelasting heffen in Barcelona. Behalve dat ik dat nu met de crisis een slecht plan vond, vonden anderen - die wel een stem in het geheel hadden - dat ook. De enige voorstander was Joan Gaspart, de voorzitter van Turismo de Barcelona. Dit plan is nu van de baan, maar feit blijft dat men (lees de politiek) wel graag manieren wil vinden om geld van toeristen terug te laten vloeien naar de gemeente.

Probleem is dat grote partijen, zoals de Renfe, AENA (exploitant van het vliegveld) en de haven van Barcelona geen deel uitmaken van het Turismo de Barcelona. Een ander idee is om de exploitatie van het cultureel erfgoed en culturele diensten geld te laten afstaan, zoals dat nu al gebeurt met de Bus Turistic en het standbeeld van Colon (Columbus). Ideeën genoeg in ieder geval en deze zijn ook te vinden zijn in het Strategisch Plan Toerisme 2010-2015 dat gisteren deels werd goedgekeurd.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin