Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 5 June 2009

Shoppen in Barcelona

Tja, wat doe je als je een uurtje over hebt en je bent in de stad? Dan ga je shoppen!

Ik ben eigenlijk helemaal geen shopfreak, normaal ren ik 2x per jaar de H&M en Zara in, koop alles wat me leuk lijkt om vervolgens na een week terug te keren om de helft terug te brengen of meer van hertzelfde (maar dan in andere kleuren) bij te kopen.

Ik hou niet van franjes, felle kleuren of drukke prints. Nee, ik ben een basic meisje die het gewoon bij simpele modellen en kleuren houdt... mijn garderobe bestaat dan ook voor 50% uit zwarte kledinsgstukken.

Gisteren dook ik voor de gein weer´s Pimkie in. Vol met franje dingetjes, maar als je ff goed zoekt, kom je heel veel leuke kledingstukken in basic kleuren tegen. Ik liep na drie kwartier met een super jurkje en twee mooie shirts de winkel uit. Joehoe! Een aanrader dus!

Nog wat shoptips:

* Hold your horses als je geld wilt besparen op kleding: 1 juli begint de uitverkoop weer!
* Voor de schoenenfreaks kan ik je alle schoenenwinkels aan C. Sants aanbevelen: elke vierde winkel daar is een schoenenwinkel (en vaak goedkoper dan in de stad)
* Humana (2de hands) ideaal voor voor leren tasjes bijvoorbeeld (echt maar voor een paar euro), ook super geschikt voor kleding voor verkleedfeestjes ;)

No comments:

Blog Widget by LinkWithin