Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 14 June 2009

Malta: 12 points!

Afgelopen donderdag stond ik om 02.30 naast mijn bedje om naar Malta te gaan. Ik geef toe, half drie opstaan om op tijd in Girona te zijn voor het vliegtuig van 06.40 uur vond ik geen prettige gedachte, maar een tukje in de bus en een tukje in het vliegtuig, maakten mij een hele blij mens toen ik om half negen in Malta landde. En het heeft één heel groot voordeel: je hebt nog de hele dag om leuke dingen te doen!!!

Na een stevig ontbijt, koffers wegzetten in ons "optrekje" (de badkamer was ongeveer zo groot als mijn slaapkamer thuis), besloten we de naar Comino - een klein eilandje ten noorden van Malta - te gaan om daar te gaan snorkelen. Super idee, want het water was zo helder en het weer zo mooi, dat ik me haast op een subtropisch eiland waande.


Het optrekje van 35 euro per nacht


Snorkel and go!

Mijn dag kon niet meer stuk en ondanks dat mijn reisje maar 3 dagen zou duren, had ik na een dag het idee al een week weg te zijn, zo relaxed was het!


Ja, met zo´n hoedje was ik een echte guiri!

De volgende dag was het tijd voor Mdina, de "stille stad". Helaas konden we geen audio tour meer krijgen dus het hoe en waarom van Mdina kan ik je niet uitleggen. Het was in ieder geval mooi (en oud)! Via een spontaan bezoekje naar Valletta (hoofdstad van Malta) kwamen we ´s avonds terug in Sliema om daar van etentje aan het water met echte Maltese hapjes (zoals gepeperde geitekaas, beetje droog maar heerlijk pikant!) te genieten.


St. Paul's Cathedral (Mdina)

Volgens de locals moesten we echt naar Level 22, een pijo (kak, beetje arrogant) lounge tent op de 22ste verdieping van ongeveer het enige hoge gebouw in St. Julians. Na één drankje had ik wel weer gezien met de Maltese "hippe" bevolking en togen we naar Hugo´s, een bar/disco met drie verdiepingen en open air bar.

Zaterdag werd relaxdag: uitgebreid ontbijten en daarna naar het zwembad aan zee! Om half negen stapte we dan weer op de "bus" (zie hieronder) om na wat souvenier shoppen om 22.20 uur op het vliegveld terug naar Barcelona te stappen.


Het zwembad aan zee

My vote: Malta 12 points!

Pluspunten:

+ maar twee uurtjes vliegen van Barcelona
+ hotels zijn erg goedkoop
+ er is echt genoeg te zien
+ super weer (schijnt hele jaar mooi te zijn)
+ de zee is echt super helder en schoon
+ je lacht je rot in de bussen: die zijn zo oud en gammel dat je je in Cuba of Egypte waant


De bus


Het hoofdkantoor van de busmaatschappij

Minpuntjes:

- ik vond de plaatselijke bevolking niet echt super vriendelijk (niet onaardig maar men was een beetje nors)
- het is compleet onduidelijk wanneer de bussen gaan, hoe ze rijden en wat je nou precies per rit moet betalen (maar meer dan € 1.16 was het nooit)
- architectonisch ziet bijna alles hetzelfde uit


Een willekeurige straat in Valletta

Tips:

* boek je terugvlucht op zaterdagavond: het is niet alleen goedkoop, maar er zit ook niemand in het vliegtuig
* ga er echt snorkelen of duiken (eigenaar duikschool op Comino is echt super aardig, ben helaas zijn kaartje kwijt)
* neem geen taxi naar/van vliegveld, bus is veel goedkoop (20 euro versus 47 cent)

P.S. Uiteindelijk heb ik maar 3 paar schoenen gedragen, 1 jurk, een korte broek, 2 t-shirts en beide bikini´s... de rest had ik thuis kunnen laten!

P.S.P.S Ik vind het echt jammer dat ik mijn duikbrevet nog niet heb Dennis!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin