Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 29 June 2009

Let op: 7 banen open bij Dow Jones - Barcelona

Bij het bedrijf waar ik werk, Dow Jones, staan momenteel 7 banen open (zie lijst hieronder).

Let op: ervaring met communicatie/media is een pre, in ieder geval wordt een afgeronde HBO/Universitaire opleiding gevraagd.

En belangrijk: het gaat om een full time baan voor mensen die al in Barcelona wonen en hier ook willen blijven wonen (het is geen call center of tijdelijke baan). Je dient echt al je NIE, SS etc te hebben en behoorlijk wat discipline en enthousiasme, want voor alle banen geldt dat part time of full time thuis werken een must is.

Ben je geinteresseerd, stuur me dan een mail (AUB NIET JE CV, PLEASE DO NOT SEND ME YOUR CV: I AM NOT FROM HR) zodat ik je het uitgebreide profiel kan mailen waar je vervolgens je Cover Letter op kunt schrijven.

Succes!

Posities open voor:

1) Research Editor – Hungarian

2) Research Editor – French

3) Research Editor – Spanish (Spain)

4) Research Editor – Spanish (Latin America)

5) Research Editor – Dutch or Balkan Languages

6) List Editor – Russian or Arabic

7) Desk Editor – Country Research

P.S. Ik heb geen informatie over salaris en... wacht niet te lang! En oja, zeer goed engels is altijd een must!

2 comments:

Esther Bolster said...

Hoi Mabel,

Met veel interesse heb ik je blog gelezen. Mijn plan is om in juni volgend jaar ook definitief naar Spanje te verhuizen. Ik zit zelf nog erg te twijfelen of ik naar Valencia of Barcelona zal gaan... Valencia lijkt mij iets relaxter en hoef ik geen Catalaans te leren, maar ik neem aan dat de kans op een baan daar nog veel kleiner is. Wat vind jij van Valencia?

Verder zit ik te twijfelen of ik direct op zoek zal gaan naar een vaste baan. Heb nu een bachelor in International Business and Languages en werk nu als management trainee marketing voor een grote multinational. Mijn Spaans is vrij goed en ik denk dat na een paar weekjes Spanje ik wel weer helemaal vloeiend zal zijn. Ik zit te twijfelen of ik dan direct zal proberen een baan te zoeken of misschien eerst nog een jaartje een master wil gaan doen. Hoe "moeilijk" is het op het moment om iets te vinden? Ik weet dat het werkloosheidcijfer rond de 20% ligt en dat is erg hoog, maar is het werkelijk praktisch "mission impossible" om nu iets te vinden? En hoe belangrijk is het Catalaans? Als ik weer ga studeren zullen sowieso meer dan de helft vd lessen in het Catalaans zijn, wat ik wel erg vervelend vind. Spreek jij inmiddels Catalaans en is het te begrijpen als je verder goed Spaans spreekt? Heb jij het ook nodig voor je werk?

Sorry voor al deze vragen maar ik hoop dat je me iets verder kunt helpen :)

Thanks!!!

Mabel @ Barcelona said...

Hoi Esther,

Ik zat in NL dus het antwoord duurde even. Het is momenteel inderdaad crisis maar dat betekent niet dat er geen banen open staan. Het zal wellicht wat langer dan normaal duren voordat je iets gevonden hebt en qua salaris zul je wellicht ook iets moeten inleveren. Als je Spaans echt goed is, raad ik je aan ook Catalaans te leren. Dat zul je in de meeste (internationale) bedrijven niet echt nodig hebben, maar wordt wel erg gewaardeerd. Ik spreek geen Catalaans maar versta het wel, maar heb het in werk totaal niet nodig.

Ik zeg altijd als je naar BCN wilt komen om een bestaan op te bouwen:

neem drie of zes maanden proeftijd, verbrand niet alle schepen achter je in NL, neem een flinke zak met gek mee en een grote portie doorzettingsvermogen, dan wil het wel lukken. Als je een aanpakker bent en ook met minder (geld voornl of functie) genoegen wilt nemen, dan kom je er wel.

Succes!

PS Valencia is een topstad, heel anders dan BCN maar veel minder internationaal waardoor kans op een baan veel geringer is.

Blog Widget by LinkWithin