Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 20 June 2008

Gratis Barcelona doen?! Ja, dat kan heel gemakkelijk!

Heb je even geen geld en wil je toch wat leuks doen in Barcelona?

Dan volgen hier tien economische tips die ook op je vrienden/familie uit Nederland kunt toepassen (als je niet wil zeggen dat je je geen geld hebt maar wel leuke dingen met ze wil doen):

* Fonteinen Placa Espanya: met een flesje wijn en wat tapas, ben je twee uur zoet tijdens dit (ook romantische) muziek, licht en geluid spektakel!

* De Ramblas: zowel overdag als ´s avons een groot feest met live muziek, artiesten, gekke mensen, dieren en wat er verder nog op het pad komt. Vermijd de terrasjes en maak gebruik van de stoelen en bankjes die her en der door de gemeente geplaatst zijn: vooral je buitenlandse gasten zullen diep onder de indruk zijn!

* Montjuic: deze berg geeft je niet alleen een prachtig uitzicht, maar is ook uitermate geschikt voor een wandeling met eventueel picknick. Vergeet hier de drukte van de stad en luister naar de vogeltjes. Echte aanrader: Teatre Grec links aan de voet van de Montjuic! In één woord adembenemend.

* Parc Guell: een echte must voor de Gaudi liefhebber! Loop ook ´s helemaal omhoog voor meer rust, meer kunst en een nog beter uitzicht.

* Tibidabo: daar kun je ook komen zonder de dure tarm te nemen: neem lijn 6 Ferrocarrils, stap over op de Peu del Funicular en neem dan een lokale bus die voor de kerk op Tibidabo stop. Basiliek van de kerk is super (kitch), uitzicht is super als het niet mistig is en om de attracties van het pretpark te vermijden, kun je rechts lang een hek lopen waar je op een betere plek uitkomt om foto´s zonder die attracties in beeld te nemen.

* Het strand! Geen uitleg nodig wel?

* La Caixa Forum, net voor de fonteinen rechts af, wisselende tentoonstellingen en/of voorstellingen, bijna altijd gratis! Ook een mooi gebouw trouwens!

* Parc de la Cuitadella: als je van parken houdt, is dit ook een leuke. Net achter de dierenthuin, en vlak bij de Arc de Triomph (wat ook een bezoekje waard is).

* Tour door Gracia: gewoon via Metro Fontana schuin naar beneden lopen: genoeg leuke pleintjes met standbeelden, muziek of gewoon mooie gebouwen.

* Sagrada Familia: ook zonder het terrein op te gaan of naar boven te strompelen, is deze magnifieke, maar altijd in de steigers staande, Gaudi-kerk prima te bewonderen. Aan de voorkant is een klein parkje waar je ook prima kunt zitten.

* Parc Laberint: echt super mooi en op zondag altijd gratis entree!

En tip van Brenda: http://www.sindinero.org/ een Spaanse website met allerlei dingen te doen zonder geld!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin