Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 2 November 2012

Een nieuwe website....

Eergisteren schreef ik eindelijk wat ik al maanden had willen schrijven. Iets wat me al een aantal slapeloze nachten had bezorgd, soms wat gevloek en getier en heel veel uurtjes vrije tijd had gekost, want ja, een nieuwe website bouwen gaat niet over rozen.

Een websitebouwer die niet kon lezen en niet deed waar we hem voor betaald hadden... Gelukkig vond ik een andere (een betere!). En dan de teksten die bij elkaar verzameld moesten worden, de juiste foto´s.... En dan nog overleggen, nog een keer overleggen en ja, dat allemaal per mail want ik was de afgelopen maanden in Nederland (ik ben weer terug!) en de website die ik maakte, was voor de Nederlandse Vereniging in Barcelona.

In maart werd ik namelijk gevraagd door de voorzitter eens naar hun website te kijken, mee te denken hoe dat verbeterd kon worden... Met andere woorden een nieuwe website in elkaar te zetten.


Het voltallige NVBCN-bestuur met de externe adviseurs

Ik kwam met een plan en werkte dat stukje bij beetje uit met hulp van het bestuur. Ik bedacht onderdelen, zette het design op en ging schrijven, heel veel schrijven. En testen, heel veel testen...

Maar eergisteren kon ik dan eindelijk schrijven:

Beste leden en geïnteresseerden,

Met gepaste trots presenteren wij u onze nieuwe website www.nvbcn.com. Wij hebben hard gewerkt om deze zo informatief en duidelijk mogelijk te maken.

Zo geven we uitgebreide informatie over alles wat met wonen en werken in Barcelona te maken heeft, onder Tips. Ook kunt u nu zelf op het Prikbord vragen stellen en reageren op oproepen. Voor commerciële berichten, hebben we een Marktplaats gecreëerd waar leden gratis advertenties kunnen plaatsen.

Speciaal voor onze leden hebben we ook een smoelenboek gemaakt waar u een profiel kunt aanmaken en andere leden kunt zien en direct kunt mailen. Om in te loggen op het smoelenboek ontvangt u binnen nu en 24 uur een inlogcode. De eerder ingestuurde smoelenboekprofielen zijn bij het overzetten van de website verloren gegaan, maar u zult zien dat het zeer gemakkelijk is om uw gegevens opnieuw in te voeren. We hopen dat u dat allen zult doen.

Nieuw bij de NVBCN is dat u nu ook zelf activiteiten kunt organiseren die, na goedkeuring door de vereniging, op de website geplaatst zullen worden.

Mocht u nog vragen hebben over de website of over de spelregels, dan kunt u ons mailen op het e-mailadres redactie@nvbcn.com. Als u lid wilt worden of andere vragen heeft, dan kunt u ons mailen via secretaris@nvbcn.com of info@nvbcn.com.

Wij wensen u allen veel leesplezier en hopen u te mogen begroeten bij een van de komende activiteiten.

Un saludo!

Bestuur NVBCN

No comments:

Blog Widget by LinkWithin