Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 9 November 2012

14 november 2012: Algemene staking Spanje

Het is niet de eerste keer en zal vast ook niet de laatste keer zijn, maar Spanje gaat op 14 november 2012 (weer) plat. De algemene staking is een protest tegen de bezuinigingsmaatregelen van Rajoy en compañeros. Op dezelfde dag zal er in Portugal ook gestaakt worden.

Doorgaans gaat in Spanje bij een algemene staking echt alles dicht, wat wil zeggen dat je die dag niet bij de gemeente of een andere officiële instantie terecht kunt en het openbaar vervoer niet of nauwelijks zal rijden. Ga er ook maar vanuit dat Bicing ook niet of nauwelijks zal werken.

Voor updates kun je het beste de pagina van RTVE (Radio y Televisión Española) in de gaten houden.

Mocht je zelf ook willen gaan staken, dan kun je je onder andere hier aanmelden, maar hou wel in de gaten dat je wel het recht hebt om te staken (dus je baas kan het je niet verbieden) maar dat je die dag niet uitbetaald krijgt en ook niet meetelt voor je "arbeidsverleden".

4 comments:

Anonymous said...

Beste Mabel, wij zijn momenteel een paar daagjes in Barcelona op vakantie. Nu hebben we een probleempje as woensdag, tijdens de stakingen gaat onze vlucht terug. Heb jij enig idee hoe we op het airport kunnen komen?

Mabel @ Barcelona said...

Hallo,

Ik raad jullie aan een taxi te nemen. Die rijden doorgaans wel tijdens een staking. Beste wellicht van tevoren een te reserveren via de balie van jullie hotel of via het appartementenverhuurbedrijf.

Mabel

Anonymous said...

Hallo,

Ik werk in barcelona en mag woensdag ook lekker aan het werk(wel alleen het hoognodige uitvoeren).

Enig idee of de metro's er helemaal uitliggen of dat ze gewoon (zoals ze normaal elke week doen) ipv eens per 3 minuten nu een keer rijden als ze zin hebben?

Mabel @ Barcelona said...

Dit staat op de site van de TMB:

De 6.30 a 9.30 h i de 16.30 a 20.30 h, serveis mínims del 33% a totes les línies de bus. La resta de la jornada no hi haurà servei.

Ik zou zelf voor de zekerheid ander vervoer regelen (benenwagen, fiets of taxi).

Succes!

Blog Widget by LinkWithin