Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Saturday, 25 February 2012

Nieuwe mensen leren kennen in Barcelona

Als je net in Barcelona bent komen wonen (of er wat langer woont), kan het soms best lastig zijn nieuwe mensen te leren kennen. Je collega´s of studiegenoten zijn misschien helemaal niet aardig of hebben een compleet ander idee van "leuke dingen doen". En alleen maar in Nederlandse barren hangen, schiet soms ook niet echt op.

In Nederland bestaat NMLK (Nieuwe Mensen Leren Kennen), wat een perfecte manier is om nieuwe mensen te leren kennen zonder enige verplichtingen te moeten aangaan (of het idee hebben dat er meteen gedated moet worden ofzo). Laatst hoorde ik (pas) van MeetUp, een wereldwijde organisatie die in 45.000 steden zit! MeetUp werkt heel gemakkelijk: je kunt je er voor een activiteit van een groep inschrijven, maar ook een eigen groep opzetten.

Er zijn in Bareclona wandelgroepen, yogagroepen, filmgroepen, muziekgroepen, noem maar op! Om je een idee te geven wat de komende tijd op de planning staat, kun je hier kijken. Inschrijven is overigens geheel gratis (NMLK is dat niet), maar een aantal groepen vragen wel een "MeetUp-fee". Veel plezier!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin