Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 18 August 2011

Straatfeesten van Gracia - Barcelona

Afgelopen maandag (nog tot en met 21 augustus) begonnen de straatfeesten van Gracia weer. Altijd een feest!

Ik ben vanaf dag 1 al fan (misschien kom dat ook omdat ik in Gracia heb gewoond ;) en ging ongeveer elk jaar op de eerste dag in alle stilte - tijdens lunchtijd - alle straten af.

Dit jaar kan ik er helaas niet bij zijn en daarom was ik vanmorgen blij verrast toen ik op de site van La Vanguardia een filmpje over de feesten tegenkwam. Niet alleen de prijsuitreiking is te zien, maar ook de versierde straten. Op deze pagina - rechtsboven - vind je het filmpje.


Het is wel jammer dat je niet kunt zien wat er tijdens de prijsuitreiking in het publiek gebeurt. Zo´n vijf jaar geleden (ik denk in 2006 of 2007) was ik er namelijk bij, samen met Marco. We waren eerst alle straten afgegaan en hadden onze eigen top 3 samengesteld. We stonden min of meer in spanning te wachten op nummer 1, toen echt nèt voor het bekendmaken daarvan, ongeveer al het publiek wegliep.

We snapten er helemaal niets van! Het was niet alleen respectloos maar we dachten ook bijna dat het in Spanje/Barcelona (let op: we waren nog niet heel erg bekend met de Spaanse prijsuitreiking-cultuur) de normaalste zaak van de wereld was.

Nu denk ik dat het wellicht een protest was, want volgens mij won Carrer Verdi en die wonnen toen volgens mij echt elk jaar. Dit jaar dus even niet. Dat komt wellicht ook door het feit dat Carrer Verdi´s kansen geslonken zijn: sinds een paar jaar doet de bovenste helft van de straat namelijk niet meer mee.

Hier vind je trouwens alle informatie over de feesten en dat is - zoals gebruikelijk - alleen in het Catalaans ;)

No comments:

Blog Widget by LinkWithin