Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 22 August 2011

Gemiddelde huurprijs voor een kamer in Barcelona

Heerlijk vind ik dat: getalletjes over bijvoorbeeld de huur of simpelweg percentages. Ja, daar hou ik echt van! Ook wel handig als je als Media Analist bent hoor, dan moet je ook echt wel iets met getalletjes hebben ;)

Vandaag kwam ik weer wat moois tegen: de gemiddelde huurprijs van een kamer in Barcelona. Die is 356 euro volgens La Vanguardia. Een bron noemen ze helaas niet en het is ook onduidelijk of dat inclusief of exclusief kosten is. Maar goed, Barcelona heeft daarmee wel het hoogste gemiddelde van Spanje.

Ik nam de proef op de som via Idealista, waar je ook een sectie kamers vindt. Van de totaal 3.021 kamers die vanmiddag werden aangeboden, waren er 1.709 van onder de 400 euro (voor het gemak maar even naar boven afgerond). Dat betekent dat 44% van de kamers 400 euro of meer per maand kost.

En wat krijg je daar dan voor? Nou, van de 56% die zeg maar op of onder het gemiddelde liggen, is maar 20% gedeeld met 1 persoon. In 43 % van de gevallen moet je er twee huisgenoten op de koop toenemen en in 37% van de gevallen 3 of meer. Ja, wonen blijft een leuke hobby in Barcelona ;)

No comments:

Blog Widget by LinkWithin