Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 21 September 2010

Vliegverkeer wellicht plat in Spanje - Barcelona op 29 september 2010

In tegenstelling tot wat ik eerder in een aantal mails schreef, bestaat er toch een kans dat het internationale vliegverkeer op 29 september tijdens de algemene staking plat gaat.

Op deze dag is het de bedoeling dat heel Spanje de straat op gaat tegen de plannen van de regering om hervormingen in de arbeidsmarkt aan te brengen. Eén van die veranderingen is bijvoorbeeld de verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar.

Het vervoer-voorstel van de twee vakbonden CCOO en UGT, bestaat uit minimale bezetting voor al het vervoer. Alleen vluchten die voor 00.00 uur Spaanse tijd vetrokken zijn, zouden mogen landen. Ook liggen er plannen klaar voor de metro en treinen: deze zouden alleen nog maar in de spits gaan rijden en dan maar met 25% van de normale bezetting.

In de komende dagen zal er hopelijk meer bekend worden gemaakt. Overigens verwacht men een lage opkomst: de gemiddelde Spanjaard staat niet te trappelen om in tijden van crisis te gaan staken.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin