Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 1 September 2010

Goedkoper vliegen op Barcelona - Ryanair & easyJet

Met het samengaan van Click Air en Vueling, werden de vliegtickets Barcelona - Nederland, helaas steeds duurder. En met alle extra creditcard-, bagage-, bus- en wc-toeslagen bij Ryanair, was een D-tour via Girona of Reus eigenlijk ook niet verschrikkelijk goedkoop.

Daarnaast hou ik me bij vrije dagen aan één gouden regel: ik heb vakantie en slaap dus uit! Vroeg opstaan, zeker niet voor een vlucht om 5 uur ´s ochtends nadat je al anderhalf uur in de bus/metro hebt gezeten, is voor mij een no go! Dan betaal ik liever 20 euri meer.

Gelukkig hoeft dit niet meer! Vanaf vandaag vliegt Ryanair op Barcelona (dus niet Girona of Reus) en vanaf 1 november komt easyJet weer terug op de route Barcelona - Amsterdam. Hoe meer aanbieders, hoe beter, want zo kun je nog ´s wat voordeliger op en neer vliegen naar NL dan de 200 euro die ik met kerst betaalde ;)

Alle (die ik weet) rechtstreekse aanbieders BCN - Nederland op een rijtje:

Vueling
Iberia
Ryan Air (op Weeze, net over de grens met Duitsland)
Easyjet
KLM
Transavia

P.S. Ik ben overigens geen fan van luchtvervuiling en hoop dan ook dat als je vliegt, je bijvoorbeeld ook ´s een boompje plant (kan bij KLM hier: ook na het boeken van je vlucht kun je dit nog doen!).

1 comment:

Life´s Cool Europe said...

Brussels Airlines (BCN-BRU) bevalt volgens een aantal van mijn bezoekers erg goed. Ook soms scherpe aanbiedingen.

Blog Widget by LinkWithin