Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Wednesday, 15 September 2010

De "ni-ni" ("niet niet") - generatie van Spanje

Ik dacht altijd dat mijn generatie - de patat-generatie - al een slechte naam had, maar het kan nu veel erger. De nieuwe generatie jongeren (tussen de 15 en 24 jaar welteverstaan) wordt hier nu ook de "ni ni"-generatie genoemd. De niet-niet generatie dus.

Waarom? Simpel, omdat ze niet werken maar ook niet studeren. En Spanje is helaas (samen met Bulgarije, Italië en Ierland) in de Europese Unie één van de landen met het hoogste cijfer: meer dan 14% (het gemiddelde cijfer in de EU is 10,8%) van de jongeren doet officieel niets. Dit werd vandaag door de Europese Commissie bekend gemaakt.

Opvallend is dat Nederland (samen met Denemarken) één van de laagste cijfers heeft, namelijk 4%. In het rapport valt verder te lezen dat de niet-niet jongeren het risico lopen permanent uitgesloten van de arbeidsmarkt, omdat zij geen werkervaring noch nuttige kennis opdoen. Opmerkelijk is ook dat de jeugdwerkeloosheid ver boven het Europese gemiddelde ligt, maar nog verder boven dat van Nederland (40,9% in Spanje ten opzichte van 8,5% in Nederland).

Oorzaken? Tja, door de crisis is het er niet beter op geworden natuurlijk, maar ook het feit dat er veel met korte termijn-contracten wordt gewerkt onder jongeren, is één van de oorzaken. Maar waarom die jongeren dan niet willen of kunnen gaan studeren, is natuurlijk de vraag. Misschien is het vooruitzicht op een tijdelijke of helemaal geen baan, reden genoeg om dan ook maar niet in de boeken te kruipen.

De Europese Commissie heeft ook naast het rapport ook 28 specifieke actiepunten gepresenteerd die jongeren moeten gaan aanmoedigen kennis en/of werkervaring op te doen. Speciale EU-beurzen voor een studie of een opleiding in een ander land, is daar één van.

P.S. Er is een ook serie op LaSexta die "Ni Ni Generación" heet. Hier alle info (waar veel kritiek op is trouwens).

1 comment:

Life´s Cool Europe said...

Haha als je op de link van dat programma klikt dan zie je sterretje! Briljant!

Blog Widget by LinkWithin