Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 5 July 2010

Toeristenbelasting in Barcelona?

Als je ooit ergens in Barcelona toeristenbelasting hebt moeten betalen, dan ben je flink opgelicht! In Barcelona betaal je namelijk geen toeristenbelasting. Althans, nog niet. Want als het aan burgemeester Jordi Hereu ligt, gaat de gemeente in de toekomst de zakken vullen over de rug van de toeristen. Het geld zou terug moeten vloeien in de publieke sector, waar onder andere promotiecampagnes van betaald moeten worden. Kijk, als die nou eens echt allemaal in het Engels en Spaans zouden zijn, zou ik zeggen: plukken die hap!

Nee, even alle gekheid op een stokje, nog een belasting, net na de BTW-verhoging is gewoon een heel slecht idee. Een doorsnee hotel is al niet super goedkoop en met de crisis, is het voor veel hotels (en de hele toeristische sector) al lastig kamers (en zakken ;) te vullen. Het gaat voorlopig om een idee en in eerste instantie zou het om een vrijwillige bijdrage gaan. We wachten dus af!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin