Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Tuesday, 8 June 2010

Leukste filmfestival van Barcelona weer begonnen!

Afgelopen vrijdag begon het leukste filmfestival van Barcelona (en waarschijnlijk de goedkoopste, lees hiervoor verder!): Mecal Air op de Montjuic (in Poble Espanol). Hier worden de meest bizarre, gekke, sexy en ontroerende korte films getoond in een kleine, hele gemoedelijke setting met de skyline van Barcelona op de achtergrond. En het is spotgoedkoop!

Als je deze flyer uitprint, mag je voor 2 in plaats van 5 euro naar binnen.

Vorig jaar konden we onbeperkt eten en drinken meenemen. Om een goede plek te hebben, raad ik je sterk aan op tijd bij de kassa (buiten op het pleintje voor Poble Espanyol) in de rij te gaan staan, want de ticketverkoop voor Mecal Air begint namelijk pas om 20.00 uur.

Echt een aanrader en net iets knusser dan Sala Montjuic die op 5 juli weer haar deuren opent. Mecal Air vindt elke vrijdag plaats en duurt tot en met de tweede vrijdag in september.

Tot ziens?

No comments:

Blog Widget by LinkWithin