Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 24 June 2010

Beesies, vuvuzelas en sportblogs

Nu ik in Nederland ben, is het moeilijk aan de WK-gekte te ontsnappen. Mijn neefje heeft zo'n vuvuzela (zijn die in Spanje überhaupt verkrijgbaar?) en bij iedereen liggen de beesies in de huiskamer, naast de AH-boodschappen (slimme marketing: waarom doen ze dat in Spanje niet, maar dan rijst meteen de vraag, waarom heerst er in Spanje - in ieder geval Barcelona - geen WK-gekte?).

Wij maken ons nu op voor de wedstrijd van vanavond, net nu Italië keihard verloren heeft van Slowakije.... Morgen staat Spanje - Chili op het programma... "Ze moeten winnen", krijg ik net ingefluisterd. Vandaag voor Nederland en morgen maar weer voor Spanje zijn?

Ondertussen hou ik braaf de blog van mijn oom bij. Die heeft met wat vrienden sinds een week of twee een blog over het WK. Niet over de uitslagen of de spelers, maar over voetbal, maar dan net anders ;) Kijk zelf maar hier. En als je van de F1 houdt, is dit ook een aanrader (ze hebben er ook veel kwisjes!).

No comments:

Blog Widget by LinkWithin