Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is VersiĆ³n Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Monday, 8 March 2010

Sneeuw in Barcelona! (HELP)

Vanmorgen leek het niet echt super weer te worden, maar dat het zou gaan sneeuwen... nee, dat had ik echt niet gedacht! En het sneeuwt nu al uren!

Het is de eerste keer in mijn 5,5 jaar hier dat het echt sneeuwt (zie "bijna sneeuw" 5 jaar geleden). Niet alleen ik, maar iedereen is verbaasd en overal zie je iedereen dan ook foto´s maken en met sneeuwballen gooien. Tis eigenlijk best gezellig buiten ;)


Het is wel al een redelijke chaos in de stad: de bussen zijn er inmiddels bijna allemaal mee opgehouden en de stoplichten werken in veel gevallen ook niet meer. Ik ben net buiten maar 1x gevallen en kwam maar met 3 centimeter water in mijn laarzen thuis ;) Mijn advies voor iedereen in Barcelona: lekker thuisblijven want je hoort in de verte ook onweer aankomen....


(meld je nu ook aan als fan op Facebook van "Vivi la Gran Nevada en Barcelona" hier)

De rest van de week ziet het weer er beter uit, behalve een temperatuurdipje op de 11de dan.

2 comments:

Kimberley Denise said...

Heey Mabel, ik heb een vraagje, me moeder zit al 5 uur vast in de sneeuw bij Girona in de auto, ze kan geen kant op, weet jij misschien een nummer die ik kan bellen voor hulp ofzo? Liefs.

Mabel @ Barcelona said...

Probeer even de alarmcentrale van de ANWB: http://www.spanje.nl/spanje/informatie/anwb.html

Blog Widget by LinkWithin