Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Friday, 19 March 2010

Nederlandse bar/bars/barren/kroeg/kroegen in Barcelona

UPDATED 15/10/2010

Aangezien er redelijk wat Nederlandse bars in Barcelona zijn, wil ik hierbij een overzicht geven. Indien ik er één vergeten ben of je aanvullende comentaren hebt (anonieme en beledigende commentaren plaats ik niet!), dan ben je van harte welkom om een commentaar te plaatsen!

Overzicht is alfabetisch en geeft een afspiegeling van mijn gevoel & ervaringen (geen feiten dus, dus wees zo vriendelijk om dit ook zo op te vatten ;)

Dow Jones

Adres: C/ Bruc 97
Website (Facebook-pagina daar ik hun website niet kon vinden)

De eigenaar is Nederlands, je kunt er kroketten en frikadellen krijgen, maar verder is er weinig Nederlands aan deze bar. Er komt een heel wisselend publiek. Er wordt veel aandacht aan sport besteed (lees voetbal) en je kunt er ook Nederlands voetbal kijken. Prima sfeer met wedstrijden, weekenden kom ik er eigenlijk niet.

Foc en Gran Foc


Adressen: Passeig Joan de Borbó 66 en C/ Roger De Llúria 23
Website

Door Nederlanders gerunde bar, al zijn ze alles behalve echt Nederlands. Er wordt wel aandacht besteed aan Nederlands voetbal, één keer per maand is het Nedwerk-borrel in Gran Foc (met gratis bier!) voor de Nederlanders onder ons, maar ik denk dat beide kroegen een wisselend publiek hebben door de vele verschillende avonden die ze organiseren. Foc heeft ook nog een zonnig terras. Eten in Foc en Gran Foc is echt super, maar de bediening is soms een beetje langzaam en/of niet oplettend.

Ice Barcelona

Adres: Playa de Barceloneta (far up C/Ramon Trias Fargas )
Website

Ik ben hier slechts één keer geweest, maar dan op het terras ;) Om naar binnen te kunnen, moet je meen ik altijd betalen (of in ieder geval één consumptie nemen). Het is dus een bar die van ijs is gemaakt ;) Jassen krijg je bij de ingang.

Nakupenda *** VAN EIGENAAR VERWISSELD (geen NLse bar meer, maar nog wel open!) ***

Adres: Avinguda del Marquès de l'Argentera 7
Website

Een typisch Nederlandse bar maar waar overdag ook veel Spanjaarden een kopje koffie komen drinken. Ik ben hier zelf veel te vinden omdat ik de sfeer en het personeel leuk vindt. Bovendien heb je in de bar snel aanspraak (tis niet zo groot), waardoor je er ook makkelijk alleen naar toe kunt. Voordeel is dat ze een terras hebben, nadeel vind ik dat de rosé wijn niet echt lekker is (en die drink ik graag!).

Rembrandt


Adres: C/ Marina 20
Website

Het grote zusje van ex-Nakupenda, dat meer een lounge bar dan een "kroeg" is. Ze serveren er eten, hebben een super groot terras en wisselend publiek. Ik kom er zelf wat minder vaak, omdat ik Nakupenda of Zelig gewoon gezelliger vind.

Taverna Amsterdam
(voorheen Bar Amsterdam)

Adres: Carrer d'Aragó 305
Website

Een typische Nederlandse bar die bijvoorbeeld ook saté voorschotelen. Ze organiseren echter ook niet-Nederlandse avonden, zoals van de week een St Patricks avond. Ik ben hier al een tijd niet geweest, mede omdat het niet helemaal mijn tent is qua uitstraling en publiek. Er komen veel Nederlanders (studenten en toeristen), maar ook wat Spanjaarden. Over het eten heb ik helaas al meerdere klachten ontvangen, ook van mijn oud huisgenoten die door het eten een hele nacht boven de wc konden gaan hangen. Of dit verbeterd is, weet ik niet.

Zelig

Adres: C/ Carme 116
Website

Een gezellige Nederlandse kroeg, al zijn er meer "locals" te vinden dan Nederlanders. Het is dus niet echt een typische Nederlandse bar ;) Maar ze serveren er wel heerlijke bitterballen en frikadellen. Het is er altijd een beetje donker, wat er voor zorgt dat je meteen het idee hebt in een "echte" kroeg te zijn. Jammer dat ze (nog) geen terras hebben, het wil er namelijk wel´s wat benauwd of warm zijn. Voorheen waren ze alleen ´s avonds open, nu of binnenkort gaan ze ook overdag open.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin