Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Saturday, 13 March 2010

Echt lekker (Thais) eten in Barcelona (en goedkoop ;)

Ik ben gek op Aziatisch eten. Vraag me niet waarom, want ik heb nog nooit één voet in Azië gezet, maar alles uit de Aziatische keuken kan ik simpelweg niet weerstaan ;)

In San Francisco at ik met genot avond na avond Vietnamees eten, sushi staat op nummer 1 als het gaat om lekker & gezond eten, maar met Thais eten kun je me ook heel gelukkig maken. Omdat ik hier in Barcelona niet echt een goede en betaalbare Thai kon vinden, ben ik in Nederland in plaats van de standaard patat met fricadel en mexicano (en heel veel satésaus), met kerst in Den Haag bij een Thai gaat eten. En het was verrukkelijk!

Maar gisteravond heb ik een goede Thai in Barcelona er bij: Thai Gracia aan C. Corsega 381. We vierden er Said´s verjaardag en ik koos samen met Catherine, het "menú degustación": van alles een beetje voor maar 21 euro per persoon. En het was zo lekker!

Van de voorgerechten vond ik viskoekjes & het vlees van de saté ietsjes taai (satésaus was helemaal top!), maar van de hoofdgerechten die ik voorgeschoteld kreeg, vond ik echt alles lekker. Zo lekker zelfs, dat ik gewoon niet kon stoppen met eten! En als het dan ook een tikkeltje pittig is (wat weinig was, hier in Spanje blieft met pittig niet zo), dan ben ik echt verkocht! Gelukkig was het daarna in Nakupenda (vijfjarig bestaan) zo stampvol dat niemand mijn uitpuilende buik kon zien ;)

Ik wilde jullie dit restaurant niet onthouden, vandaar mijn positieve recensie. En de bediening is super: ze zijn er echt ongelooflijk aardig (dat zie je ook niet vaak ;) en we kregen - omdat we met z´n tienen waren - allemaal nog extra een verse fruitcocktail na.

Ik zou zeggen eet smakelijk bij Thai Gracia, C. Corsega 381 of check hun website hier.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin