Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Sunday, 31 January 2010

De bergen in? Beklim de Montjuic!

Montjuic is "de" stadsberg van Barcelona en ligt - gek genoeg - aan zee. Tegen de berg op zijn huizen gebouwd, hij herbergt een begraafplaats en het krioelt er van de musea en tuinen, fungeert af en toe als race circuit en het heeft zijn eigen kasteel. Plus: als je eenmaal de berg op bent, is het net alsof Barcelona verdwenen is. Je hoort echt alleen maar de vogels fluiten en af en toe het geritsel van de Montjuic-katten.Montjuic is één van mijn favoriete plekken in Barcelona en vanuit mijn huiskamerraam kan ik ´m gelukkig ook zien. Gisteren was het weer tijd dat ik de boer op ging en Montjuic was de uitgelezen plek. Ook omdat ik daar rust vind in een stukje droomland: daar staat het karkas van "mijn" huis waar ik - als ik ooit de loterij win - graag zou willen wonen ;)Op Montjuic vind je verder Poble Español, de Joan Miro museum, het Olympisch Stadion en natuurlijk aan de voet, de magische fonteinen. Hier vind je meer informatie over de berg en al zijn bezienswaardigheden.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin