Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Thursday, 4 February 2010

Magische fontein/fonteinen in Barcelona (Montjuic)

Momenteel doen de magische fonteinen op Plaça Espanya het niet vanwege het jaarlijkse onderhoud (en wellicht een noodzakelijk winterstop vanwege de kou), maar gelukkig zal ie net voor Valentijnsdag (13 februari) weer herleven!

De schow is een combinatie van licht, muziek en water en - mijns inziens - errug romantisch :) Maar het is ook een prima plek als je eens lekker een avondje wilt bijkletsen met een goede vriend of vriendin, want de fonteinen zijn openbaar en kosten daarom helemaal niets.


Ik raad je wel sterk aan een kussentje ofzo mee te nemen, want de stenen trap zit niet bepaald lekker. Er zijn in totaal 4 uitvoeringen die ongeveer een kwartier duren.

Tot en met 30 april kun je de magische schow zien op de vrij- en zaterdagen tussen 19.00 - 21.00 uur. Daarna zullen ze ook op donder- en zondagen werken, maar met het zomerrooster verandert ook de tijd: van 21.00 - 23.00 uur. Op 1 oktober gaat dan weer het winterrooster in.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin