Barcelona
It was the first time that we met

Barcelona
How can I forget

The moment that you stepped into the room
You took my breath away

Barcelona
La musica vibro y e Ilanos unio

And if God is willing
we will meet again some day


Mijn eigen handige tips / My own tips & tricks

***************** MUST READ **************

1) Klik hier voor mijn eigen bedrijvenlijst waar je geen Spaans nodig hebt om bij te werken, ideaal om te starten!/ My own list of companies where Spanish is not required, ideal to start!

2) Klik hier voor veelgestelde vragen over werken, wonen en leven in Barcelona / FAQ - in English as well

** Ook super handig **

1) Hier algemene tips / General Tips & Tricks

2) Baan? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

3) Woning? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

4) Kamer? Belangrijk advies bij het zoeken: lees dit eerst voordat je begint!

5) Zoek hier meteen een baan door "Dutch" OF "Holandes" OF "Nederlands" in het eerste vak in te vullen en "Barcelona" in de tweede!

Direct looking for jobs on biggest job site in Spain

6) Grootste huizenaanbod/ Biggest offer of houses in Barcelona

7) Loquo, van kamer via banen tot meubels / Loquo: from rooms via jobs to furniture in Barcelona

8) Stage in Barcelona lopen? Klik hier voor een up to date lijst!

en natuurlijk....

9) Spaans leren! Echte aanrader is Versión Original *: goed, betrokken, kleine klasjes en heel erg betaalbaar! En midden in het centrum (om de hoek bij Placa Catalunya)! Learn Spanish here at the best language school in Barcelona! (*mail me voordat je een cursus gaat volgen voor eventuele kortingsacties!/send me a mail before you start a course for a possible discount!)

10) Zit je na het lezen van mijn blog (gebruik eerst de zoekfunctie a.u.b.) nog met een vraag over wonen/werken/leven in Barcelona? Dan mag je me mailen via e_mabel AT yahoo.com. Ik help je graag op weg.... maar mails met hele algemene vragen (daar kan ik niet zo veel mee) en mails met CV's (ik ben geen arbeidsbureau) worden niet beantwoord.

© Mabel at BCN, 2004.

Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotocopie, plaatsing van teksten en/of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/maker.

Saturday, 16 January 2010

Tweedehands in Barcelona

Tweedehands meubels of kleding kopen wordt soms gezien als iets "not done", maar daar denk ik heel anders over! Je spaart niet alleen veel geld uit, maar bent ook (en dan heb ik het niet over oude auto´s, wasmachines of koelkasten) goed bezig voor het milieu. Minder afval is meer!

Als je in Barcelona woont, ken je www.loquo.com zeker: dat is dè website voor tweedehands meubels (samen met kamers, banen en nog veel meer). Vooral op loquo vind je meer moderne (lees IKEA) meubels dan bijvoorbeeld op www.segundamano.es, waar je meer echte Spaanse meubels vindt (glazen salontafels en blauwe banken bijvoorbeeld ;)

Voor de tweedehands winkels heb je een aantal keuze´s: La Trocante (in C. Comte Borell) is erg groot en je krijgt er op witgoed vaak nog 3 maanden garantie. Qua meubels moet je geluk hebben, want het merendeel dat wordt aangeboden, is mijns inziens vaak lelijk en oude troep. Je kunt er ook je eigen tweedehands spullen kwijt (informeer bij winkel wat & hoe). Een betere keuze vind ik Columpiu (C. Bailen 147) waar het merendeel van de meubels net wat meer stijl heeft. Helaas is het niet super super goedkoop.

Voor een echte rommelmarkt, dien je naar de "El Encants"-markt te gaan: elke maan-, woens, vrij- en zaterdag vanaf 08.30 (en tot een uur of 13.00) bij (metro) Glories. Soms vind je er helemaal niets, maar er is genoeg te snuffelen! Het goedkoopste alternatief is op de grofvuil-avonden, de straten afstruinen. In mijn buurt worden elke maandagavond meubels en andere afgedankte zaken aan de straat gezet, ik meen dat het in Gracia dinsdagavond is.

Op de pagina van de stad, kan ik geen informatie vinden op welke dag in elke wijk het grofvuil wordt opgehaald, maar elke buurt heeft zijn elke dag. Normaal hangen er in de portieken of in de hal van je gebouw, wel posters van de gemeente waar het opstaat. De informatie van de gemeente vind je hier.

Voor tweedehands kleding, kan ik Humana van harte aanbevelen, die hebben verschillende winkels verspreid over de hele stad. Je kunt daar ook je eigen afgedankte kleding & schoenen kwijt (krijg je overigens niets voor, maar de opbrengst ervan gaat weer naar het goede doel).

No comments:

Blog Widget by LinkWithin